Bonus info #

Vil du være dukkemager?

Jeg vil starte med at fortælle at af alle kreative ting jeg har haft fingrene i er dukkemageriet det som har givet mig mest lykke.

Jeg er vild med de små væsener, det eventyrlige, det umulige og underlige som de rummer og i dukkemageriet arbejder jeg med mange kreative ting samtidigt. Jeg syr og laver små ting til dem som de har med sig, en lille bog som jeg selv har klistret sammen eller måske bor de i en kasse som er forsynet med en masse minder, nogle gange kommer de endda med et digt jeg selv har fundet på.

Dukkerne og deres udstyr bliver som en lille fortælling du kan digte videre på og det er det som gør dem til noget særligt.

Hvem er dukkemager

“Kan jeg blive dukkemager”, tænker du måske og selvfølgelig kan du det. Jeg hjælper dig med teknikken og du kan jo starte småt, tag små skridt, nu har du allerede været igennem mit gratis kursus og afprøvet papirler, du er godt på vej. Når du sidder med dit færdige resultat, ja så er du i mine øjne dukkemager og jeg synes at den følelse er vidunderlig.

Dukker bruges i reklamebranchen, teater og på film og det er kun fantasien som sætter grænsen for hvad der er muligt og det er fantastisk.

Mine egne dukker er samlerobjekter og jeg bruger forskellige teknikker, fordi jeg elsker at udforske idéerne som jeg får. Nogen kan posere på forskellige måder, men ikke alle har arme og ben.

Nogen dukkemagere kan lide deres dukker i perfekte proportioner og naturlige, andre laver dem mere fantasifulde, med overdimensionerede lemmer, som f.eks store hænder og fødder. Andre igen laver fabeldyr eller andre væsener og bruger deres fantasi fuldt ud, jo sjovere, skøre og skræmmende jo bedre.

Vi er meget forskellige og det er godt og du finder med tiden din egen stil. Jeg selv er vild med det skæve og det skøre og at ting ikke altid giver mening.

Nu var dette forløb kort, men en hel dukke har normalt flere processer og i den tid det tager at få en større dukke færdig når du måske at blive personligt involveret. Dukken bliver som en amulet og får en ekstra betydning for dig. Din sindsstemning afspejles muligvis i dukken når den er færdig og det er ret interessant og se specielt også om du laver flere.

Mit dukkemageri har også haft stor betydning for min egen personlige udvikling. Dukkerne er som terapi for mig, jeg slapper af når jeg sidder med dem, fordyber mig helt. Jeg kan tydeligt se mit liv i mine dukker og det er morsomt og interessant at se.

Ind imellem fortæller folk som har købt dukker af mig hvor stor en betydning dukkerne har haft i deres liv, jeg kender en samler som bruger mine dukker på sine kurser f.eks. 

Folk tiltrækkes af dukkernes udtryk, de lokker ubevidste følelser frem og de følelser kan folk vælge at bearbejde, se i øjnene, udnytte i en personlig udvikling.

Dukker er blevet brugt som terapi i psykiatrien og man anvender ofte dukker til børn når de skal fortælle om noget som er svært, som et rollespil.

Dukken er magisk, vi kan sammenligne os med den.

På genhør og vær kreativ 🙂

Hilsen Meisolle

© 2019 Meisolle Dukkemageri

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.